Форма входу

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту

Бобровицька ЗОШ № 1

Бобровицький районний відділ освіти

Бобровицький методичний кабінет

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

   Українська хата… Гарна, заквітчана, мов сама весна. Це про неї писав Олександр Довженко: « Мені жаль розлучатись з тобою. В тобі так пахло давниною, рутою-м*ятою, любистком, і добра щедра піч твоя пахла стравою, печеним хлібом, сушеними яблуками, насінням, зіллям, корінням. У твої маленькі вікна так приязно заглядало сонце, яке милувалося вишитими рушниками, картинами, квітчастими подушками».

     Особливої уваги заслуговують рукотворні дива, якими прикрашали українці свої оселі. Із рамок зацікавлено дивляться вишиті кумедні кошенята, милують око виплетені гачком серветки, мереживні фіранки, а ось біля столу гостинно запрошує присісти різьблена лава, у плетеній корзині стоять біля печі дрова...

     В багатьох оселях ці речі  є добрим спомином ... Читати далі »

Переглядів: 457 | Додав: denisyuk_n | Дата: 22.11.2016 | Коментарі (0)

День Гідності та Свободи
   Україна, 2014-й: «Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції - наш Майдан 2004-го року, який був Святом Свободи, і Революція 2013-го року, Революція Гідності. Це був дуже важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи», - зазначив глава держави, Петро Порошенко.
Раніше Указом від 19 листопада 2005 року № 1619/2005, Президент України Віктор Ющенко встановив свято - День Свободи. Було запропоновано святкувати це свято щорічно, 22 листопада, з метою затвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, виховання почуттів національної гідності.
День Свободи в Україні був затверджений Президентом України Віктором Ющенко, враховуючи історичне значення революційних настроїв.
22 листопада 2004 дата початку «по ... Читати далі »
Переглядів: 345 | Додав: denisyuk_n | Дата: 21.11.2016 | Коментарі (0)

Осіння пора часто приносить нам разом з похолоданням і дощами ще й депресію, слабкість і апатію. Але наближення зими - зовсім не привід піддаватися таким настроям. Напередодні того, як останній місяць осені вступить у свої володіння, багато «відзначають» неординарне і трохи моторошне свято Хеловін. Чому б не підтримати цю традицію? Веселощі, творчий підхід і тепле світло свічок (а як же без них в Хеловін) піднімить настрій, урізноманітнить сірі осінні дні і принесе неймовірне задоволення і захват малюкам.

Привиди, гобліни, відьми та інша нечиста сила! Кого тільки не побачиш у маскарадних костюмах на Хеловін. До національного фольклору додались зловісні персонажі фільмів жахів. Це свято відзначається офіційно в ряді країн і асоціюється з усім, що має відношення до темних сил і непізнаного, до окультизму і магії.

А ще він асоціюється з веселощами і забавними смачними стравами, які можна легко приготувати самим. Але це атрибути кожного свята, а Хеловін трохи ... Читати далі »

Переглядів: 508 | Додав: denisyuk_n | Дата: 07.11.2016 | Коментарі (0)

     На початку жовтня на базі літературно-меморіального музею-заповідника М.М. Коцюбинського було проведено урочисте відкриття зльоту переможців обласної краєзнавчо-патріотичної акції «Від роду і до роду збережем традиції народу».

     Святковий концерт, який влаштували педагогічний та учнівський колективи Центру дитячого та юнацького туризму і екскурсій справив позитивне враження на присутніх. Патріотичні вірші, пісні про Україну, Чернігівський край, запальні таночки залишаться у пам'яті всіх присутніх.

     Учасники зльоту демонстрували відео-презентації своїх творчих проектів.  Серед переможців була і вихованка гуртка «Умійко» Бобровицького Центру дитячої творчості Денисюк Анастасія. Вона презентувала свою пошуково-дослідницьку роботу «Лялька-мотанка – одвічна берегиня роду». Талановиті діти отримали дипломи Управління освіти та науки Чернігівської облас ... Читати далі »

Переглядів: 572 | Додав: denisyuk_n | Дата: 07.11.2016 | Коментарі (0)

Злинь же,музико, в залі сильніше,

В добру пору лунай у святковий цей час.

Хай лунають оплески гучніше!

Ми запрошуєм на свято до нас…

   15 вересня, у приміщені будинку дитячої творчості, відбулося свято для вихованців нашого закладу: урочисто відкрито двері у світ мистецтва і творчості, у світ учнівських талантів та захоплень. «День відкритих дверей » зібрав на свято учнів, вчителів та батьків, усіх, кому близьке учнівське позашкілля.

   Провідною темою свята була казка "Аліса в країні чудес". А саме свято було поділене на дві сачтини: гра -квест та концерт. атмосфера була чудова.

   Були прийняті у дружню родину позашкільного закладу діти, які вперше стануть вихованцями в гуртках декоративно – прикладного, художньо- естетичного, еколого – натуралістичного, фізкультурно-оздоровчого напрямів.

   Будинок творчості дітей, у якому осередок співпраці до ... Читати далі »

Переглядів: 422 | Додав: denisyuk_n | Дата: 20.09.2016 | Коментарі (0)

25  квітня відбувся районний навчально-методичний семінар заступників директорів з виховної роботи з проблеми "Впровадження основних ідей європейського виміру через систему роботи шкільних європейських клубів". Семінар проводився  на базі Бобровицької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Бобровицької гімназії та Озерянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. У підготовці та проведенні семінару взяли участь вихованці гуртків Центру дитячої творчості "Союз", керівник Юрченко Ірина Миколаївна, "Планета", керівники Перчета Галина Василівна, Гавриленко Марія Ростиславівна.

,

... Читати далі »

Переглядів: 411 | Додав: denisyuk_n | Дата: 27.04.2016 | Коментарі (0)

Днями у нашому закладі вихованці гуртка народного співу  презентували свою роботу та творчі досягнення за навчальний рік. Захід став справжнім святковим дійством. Пісні та інструментальні композиції  у виконанні юних артистів милували слух батьків, гостей, керівників та вихованців гуртків ЦДТ. Присутні щиро дякували керівнику гуртка народного співу Синиці Ганні Спиридонівні, яка не тільки навчила дітей народному співу. а й була організатором та сценаристом даного заходу. Теплі слова звучали на адресу акомпоніаторів Манюка Анатолія Михайловича, Шульженка Олега Олександровича.

... Читати далі »

Переглядів: 443 | Додав: denisyuk_n | Дата: 22.04.2016 | Коментарі (0)

«Кохання найцінніший скарб у світі»

День святого Валентина - свято дружби та кохання. Весь світ цього дня вітає один одного зі святом!
Так 14 лютого 2016 року вЦентрі дитячої творчості , відбулася конкурсно – розважальна програма «Кохання найцінніший скарб у світі». Свято пройшло весело, звучали слова кохання, грали у веселі ігри та танцювали. На вході стояла скринька в яку всі бажаючи кидали Валентинки. На прикінці вечора, ведуча зачитувала від кого та кому надіслана листівка зі словами кохання.
Проходило багато конкурсів, переможцям вручали фішку (сердечко ), потім за підсумками пара яка перемогла, отримала чудові призи на згадку.
Після закінчення конкурсно - розвжальної програми всі участники зігрілися запашним чаєм з тістечком.  Всі присутні були в чудовому настрої

... Читати далі »

Переглядів: 498 | Додав: denisyuk_n | Дата: 04.03.2016 | Коментарі (0)

З березневим подихом вітру, лагідним сонячним промінням, паростками перших квітів приходить жіноче свято – 8 Березня. Кожна жінка і дівчина чекає цього свята. Але не менше чекають його хлопчики та чоловіки, бо мають змогу привітати своїх дружин, матусь, бабусь, сестричок, подруг.

Цікаво, тепло, весело і піднесено пройшло свято у нашому закладі. Першими порадували свої привітання, своїми виступами молодші учні. Лунали слова-привітання рідним матусям, бабусям, сестрам, вчителям. Хлопці були ведучими свята. Заздалегідь дітки робили листівкисвоїми руками для мам. Була проведена агітбригада "Мій рідний край". Хлопчики в свою чергу вітали дівчат, дарували всім жінкам власноруч виготовлені подарунки.

Теплі слова побажання і привітання всім жінкам підготували і старші учні. Звучали вірші, гуморески, різні інсценування.

 Батьки і вчителі подякували учням за підготовлену концертну програму. Жіноче свято подарувало кожній жінці і дівчині іскорку теп ... Читати далі »

Переглядів: 443 | Додав: denisyuk_n | Дата: 03.03.2016 | Коментарі (0)

11-го лютого 2015-го року, Указом Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам’ятний день - «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно 20-го лютого.

 У цей день у нашому позашкільному закладі будо проведено лінійку-реквієм,   присвячену    відзначенню Революції гідності . Хвилиною мовчання вихованці  вшанували    пам'ять    Героїв   Небесної Сотні.

... Читати далі »

Переглядів: 429 | Додав: denisyuk_n | Дата: 29.02.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 16 17 18 19 20 ... 22 23 »