Форма входу

Пошук

Календар

«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Друзі сайту

Бобровицька ЗОШ № 1

Бобровицький районний відділ освіти

Бобровицький методичний кабінет

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Лютий » 26 » Я - справжній українець
12:37
Я - справжній українець

Саме під таким гаслом у Бобровицькому Центрі дитячої творчості пройшов районний конкурс, в якому  старшокласники змагалися за звання справжнього патріота своєї держави. Організатори конкурсу ставили за мету залучити старшокласників до вивчення історичної та культурної спадщини українського народу, відродження і розвиток  національних традицій, поваги до національної історичної та культурної спадщини.  Учасниками конкурсу стали:
 Удод Костянтин Бобровицька ЗОШ І-ІІІ ст. №1;

Удод Максим - Бобровицька ЗОШ І-ІІІ ст. №2;
 Шостка Роман - Кобижчанська ЗОШ  І-ІІІ ст.;
 Іванко Андрій – Пісківська ЗОШ І-ІІІ ст.;
 Іванко Владислав -  Воронькіська ЗОШ І –ІІІ ст.;
 Пильгун Віталій – Козацький НВК.

Учасники конкурсу гідно представили свою сім'ю і шкільну родину.
Конкурсна програма включала
в себе три номінації:
«Я маю талант». Учасники представляли свої цікаві творчі роботи: різьблення по дереву, вишивки, макети будинків, вироби, плетені на станку, власноруч створені та змонтовані відеокліпи.

З прадавніх часів до нас приходить життєва мудрість народу. Вона закладена в українських звичаях, обрядах, фольклорі. Як і рідна мова, звичаї об'єднують людей в один народ. Цей безцінний скарб ми отримали в спадок і мусимо зберегти його та, нічого не втративши, передати нашим дітям, щоб не перервався зв'язок поколінь. Номінація «Обряди та звичаї українського народу» передбачала відтворення фрагменту автентичного обряду, пов'язаного з родом, сім'єю, характерного для місцевості, в якій проживає конкурсант. Глядачі, журі та вболівальники збагатили свої знання, переглянувши театралізовані постановки старовинних українських обрядів: колядки та щедрівки (Бобровицька ЗОШ І-ІІІ ст. №2, Пісківська ЗОШ І-ІІІ ст.), обряд на початок будівництва хати (Кобижчанська ЗОШ І-ІІІ ст.), обряд першого весняного виходу худоби на пасовисько  (Козацький НВК), обряд сватання (Бобровицька ЗОШ І-ІІІ ст. №1).

У номінації « З народного джерела» конкурсанти вразили розмаїттям артистичних талантів. Зі сцени лунали козацькі та сучасні українські пісні, порадували хлопці  гарними танцями та дотепним гумором.
На підставі рішення журі призові місця отримали:
I місце – Шостка Роман - Кобижчанська ЗОШ  І-ІІІ ст.;
II місце – Удод Максим - Бобровицька ЗОШ І-ІІІ ст. №2;
III місце Іванко Владислав -  Воронькіська ЗОШ І –ІІІ ст.
В окремих номінаціях відзначені:
Удод Костянтин (Бобровицька ЗОШ І-ІІІ ст. №1- у номінації «Я маю талант»;
Іванко Андрій (Пісківська ЗОШ І-ІІІ ст.) - у номінації «Обряди та звичаї українського народу».

Пильгун Віталій (Козацький НВК) – у номінації «З народного джерела».
Центр дитячої творчості висловлює подяку дирекції закладів освіти, педагогам-організаторам за сприяння у підготовці конкурсантів, підтримку обдарованої молоді. Впевнені такі конкурси дуже потрібні,  вони збагачують духовне життя старшокласників, розвивають їх творчу уяву, збагачують їх інтелектуальний розвиток, виховують у дусі відданості Батьківщині та її народу.

  

 

 


 

Переглядів: 385 | Додав: denisyuk_n | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: