Форма входу

Пошук

Календар

«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Друзі сайту

Бобровицька ЗОШ № 1

Бобровицький районний відділ освіти

Бобровицький методичний кабінет

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Березень » 2 » Ми -українці
11:47
Ми -українці

27 лютого в Бобровицькому ЗПО «Центр дитячої творчості» в теплій і дружній атмосфері  було проведено районний етап обласного конкурсу «Ми – українці». Конкурс проводився з метою залучення здобувачів освіти 9-10 класів до відродження та розвитку національних традицій, відновлення обрядів та звичаїв, фольклору та етнографії Поліського краю.

         У конкурсі прийняли участь учні Бобровицького ЗЗСО I-III ступенів № 1, Бобровицького ЗЗСО I-III ступенів № 2, Кобижчанського ЗЗСО I-III ступенів та Озерянського  ЗЗСО I-III ступенів. Діти цікаво і талановито показали свою активну життєву позицію, знання із вивчення та дослідження історичного минулого нашого краю, любов до рідної землі, родини, свого народу, поглибленні знання елементів української обрядованості Чернігівщини, фольклору та етнографії Бобровиччини, інтерес до українського народного одягу.

           Всіх присутніх найбільш зацікавило відтворення маловідомих весняних обрядів «Топтання рясту» Бобровицького ЗЗСО I-III ступенів № 1 та «Колодія» Кобижчанського ЗЗСО I-III ступенів, змістовно та артистично показали обряд «Сватання» (Озерянський ЗЗСО І-ІІІ ст.), «До дня Петра і Павла зозуля кувала» (Бобровицький ЗЗСО І-ІІІст.№2).  Також цікавими та змістовними були презентації та демонстрації елементів українського одягу. Багато чого нового всі дізналися про вишиванку, яка завжди була і є нашим національним символом, нашою гордістю та автентичною ознакою. А також по новому відкрився всім чудовий атрибут жіночого вбрання - барвиста, як сад навесні, мерехтлива, як світання над річкою - щира українська хустка.   

Нині відроджуються давні традиції та звичаї, набувають популярності елементи українського одягу - і це прекрасно! І радує, що до цього відродження причетне молоде покоління.

  

  

 

Переглядів: 242 | Додав: denisyuk_n | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: