Форма входу

Пошук

Календар

«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Друзі сайту

Бобровицька ЗОШ № 1

Бобровицький районний відділ освіти

Бобровицький методичний кабінет

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Листопад » 22 » Від роду до роду
14:20
Від роду до роду

   Українська хата… Гарна, заквітчана, мов сама весна. Це про неї писав Олександр Довженко: « Мені жаль розлучатись з тобою. В тобі так пахло давниною, рутою-м*ятою, любистком, і добра щедра піч твоя пахла стравою, печеним хлібом, сушеними яблуками, насінням, зіллям, корінням. У твої маленькі вікна так приязно заглядало сонце, яке милувалося вишитими рушниками, картинами, квітчастими подушками».

     Особливої уваги заслуговують рукотворні дива, якими прикрашали українці свої оселі. Із рамок зацікавлено дивляться вишиті кумедні кошенята, милують око виплетені гачком серветки, мереживні фіранки, а ось біля столу гостинно запрошує присісти різьблена лава, у плетеній корзині стоять біля печі дрова...

     В багатьох оселях ці речі  є добрим спомином про тих, хто їх створював, вони наповнюють оселю теплом, затишком і щемким, неповторним відчуттям рідного дому.

                             Сьогодні до нас на свято завітали майстри декоративно-ужиткового мистецтва з різних куточків нашого району.

Чернігівщина  – це прекрасна квітка, що прикрашає букет народних митців Полісся. У цей букет  вплітаються і талановиті обдаровані люди, що мешкають тут.Сьогодні серед нас людина, яка своїми руками створює цю красу. Це- жителька села Вороньки Іллєнко Катерина Михайлівна.
. В її сім*ї підростає три  чудових сина. І, незважаючи на щоденну зайнятість, вона знаходить час для своєї улюбленої справи Сом Людмили Федорівни з Козацького.Із села Петрівка гостя Заіченко Валентина Григорівна.

Познайомилися з цікавою і талановитою людиною, - Мікрюковим Сергієм Євгенійович.

Гостя  з Марківців Ельвіра Володимирівна Литовко..

Є жінки з вигляду  звичайні,  вчаться як всі, працюють як всі. Але в душі у них  є одна маленька частинка, що перетворює їх у «великого творця». Саме таким творцем прекрасного є чудова жінка, майстриня, яка своїми руками може перенести нас у казку. Гостя з Кобижчі Тамара Веремійченко та чудова майстриння Мельник Ганна Сергіївна.

  На святі звучали музичні дарунки від дуету "Ліра", колективу "Криниченька" та Анатолія Манюка.

,

,

,

,

,

,

,

,

.

Переглядів: 453 | Додав: denisyuk_n | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: